woensdag 18 maart 2015

Wat is het allemaal leuk om te doen!

Het ontbreekt me echt aan tijd om al deze leuke dingen te doen! In huis lopen al een aantal weken schilders, stoffeerders,  weer schilders... Dat betekent dat ik niet echt mijn gang kan gaan, of toch wel met opruimen en schoonmaken... Maar, vandaag de laatste dag en alles in huis is onderhanden genomen en weer strak en fris!
Nu weer tijd voor een blogje.
Vorige week heb ik dit tasje afgemaakt. Een borduurwerkje verwerkt in het tasje. Leuk om mijn breispulletjes in te doen. Toen ik me opgegeven had bij het Wolhuis voor de workshop Fair Isle breien, zag ik ook staan: projectlessen breien. Dat was iets voor mij! Ik kan recht en averecht, maar ik wilde meer kunnen. Een leuk sjaal bijvoorbeeld, met dit mooie zijde garen van Drops, kid-silk.
 
Tijdens deze avond heb ik geleerd een patroontje te lezen met meerderen, omslag, samenbreien, gedraaid samen en kijk dit wordt mooi!
 
Ook vind ik zo'n breirol leuk, met al die verschillende patroontjes erin. Ook een beginnetje mee gemaakt. Een boek met wel 300 patroontjes en ik kan even vooruit. Ook leuk om toe doen. Het zit nu allemaal in het tasje en kan zo gepakt worden.
 
Inmiddels is ook blok 2 binnen van de nieuwe quilt voor Laura. Weer prachtige paarse tinten stofjes van Stitchers Inn. Daar ga ik vanmiddag de schaar in zetten.

Ik kon het niet laten om aan blok 1 alvast wat blokjes te zetten. Het staat zo leuk en het is leuk om een quilt te zien groeien. Dat blijft toch m'n grootste hobby: quilten, het spelen met stofjes en kleuren!
Een fijne dag en dat moet lukken met de heerlijke zon die nu schijnt!
Groetjes Nardy

9 opmerkingen:

Guusje, zei

Leuk dat je zo aan de brei bent. Het ziet er mooi uit. En wat een mooi blok en stoffen.

quiltsathome zei

Ik heb wat zitten lezen op je blog en vind dat je erg mooie dingen maakt !
Fijne dag, Patricia

Quilting Moesje zei

Mooi de paarse tinten en lapjes :o))
Niet zo gangbare kleurtjes en daardoor ook verrassend !
Veel plezier met je opgefriste huis en met de lapjes ;o)

carina zei

Mooi je blokjes van hermies quilt! Wat zalig dat alles in je huis is geverfd en opnieuw gestoffeerd. Je breiwerk is makkelijk op te pakken tussen je werkzaamheden door.

Ageeth Dorsman zei

Ik mag ook heel graag zo nu en dan een naaldje breien en heb ook nog niet zo lang geleden leren fair-isle te breien, maar het quilten blijft toch echt mijn allergrootste hobby, net als bij jou! Heel erg mooi, het tasje met borduurtje, en het nieuwe blok is echt mooi geworden. Dat wordt vast en zeker een prachtquilt!
Groetjes van Ageeth

Wilma Kuin zei

Mooi hoor
Hoe zou het toch komen dat we altijd tijd te kort komen? :0)

Ineke zei

Heel mooi, je breilap, je blok (paars is toch wel erg mooi) en je tasje is een snoepje geworden!

Liefs, Ineke

Hermie zei

Super Nardy, ook jij een beetje van het padje af,hahaha. Hier wordt naast het quilten ook druk gehaakt en gebreid

Hennie zei

Leuk dat je aan het breien bent ziet er erg mooi uit, ik vind breien en haken ook super leuk, maar de lapjes blijven favoriet. Je blokje is erg mooi geworden.
Hou de volgende Handwerken zonder grenzen in de gaten daar staat mijn moeder in met haar kunstbreien.

Fijne avond Hennie.