woensdag 3 februari 2016

De nieuwe projecten!

Als je weer een quilt af hebt (Robin's Nest) mag je ook weer aan iets nieuws beginnen!
De mystery quilt was in eerste instantie niet de bedoeling, maar toen ik de Quiltmania gekocht had vond ik het een erg mooi begin. Een mariniers compass had ik nog nooit gemaakt en de meeste stoffen had ik in mijn lade liggen... Tja en dan is de keuze snel gemaakt. 

De achtergrond stof heb ik wel gekocht, een mooie two tone (sage), ook uit de serie van Petra Prins en past erg mooi bij de andere stoffen. Ik ben er helemaal blij mee! Nu wachten op deel 2!Vorig jaar had ik in de winkel van Petra Prins de prachtige Irish Circels zien hangen, gemaakt door Karen Cunningham. Erg mooi en vooral al die leuke cirkels in de quilt, super! Het patroon alleen was niet te koop. Dat was jammer, maar op de site las ik dat er een groep kwam die samen elke maand een deel van deze quilt maakt. Leuk! Ik heb me daarvoor opgegeven. 

Afgelopen zaterdag was de eerste keer. Best spannend, want ik kende niemand! Een erg leuke groep mensen, met dezelfde passie! Je mocht zelf de achtergrond stof uitzoeken en de stof voor de cirkel en een aantal FQ's die je erin wilt verwerken. 


Natuurlijk kon ik het niet nalaten om zaterdagmiddag thuis direct een begin te maken met een rand. En dit is het resultaat: 


De onderste stof is de stof voor de cirkel, waarop je later nog appliceert. En nu ga ik verder met de tweede cirkel, die er binnen in komt. Ik ben nu alweer zin de in de volgende keer, maar dat duurt een paar weekjes! 

Fijne dag, groetjes Nardy 

9 opmerkingen:

Phyllis zei

Voor beide projecten geldt: wat een mooi begin! En leuk dat je de mystery van je eigen stoffen maakt, heb jij de methode van Petra's video gebruikt voor je kompas? Ik had die methode nog nooit gezien en ben benieuwd naar de ervaringen van diegenen die hem gebruikt hebben.

Ieke78 zei

Oeh! Wat een leuke beginnetjes! Je Ierse cirkel is erg mooi. Ik hou wel van die vrolijke kleurtjes

Saskia zei

Het wordt mooi Nardy en je gaat als een speer! Ik ben zelf alweer van gedachten veranderd wat betreft kleuren. Ik ga de blauwe lap niet voor de Irish Circles gebruiken maar ga weer terug naar mijn oorspronkelijke plan. Ik wilde de gekleurde cirkel van een roestbruine kleur maken en kon die bij Petra Prins niet vinden, maar gelukkig hadden ze bij atelier Slagmaat wel wat ik zocht. Het staat perfect bij de fat eights die ik al had uitgezocht.

groetjes,

Saskia

Floor zei

Prachtig geworden die cirkel! De mystery van Petra ziet er ook mooi uit. Heb het blok gezien in de Quiltmania, maar vind het nog wel een beetje kaal, maar daar komt misschien de volgende keer wel iets op. Nog twee maanden wachten dan maar.

Ageeth Dorsman zei

Je gaat echt aan 2 geweldig leuke nieuwe projecten beginnen! Het begin van beide ziet er al veelbelovend uit, en vooral de kleurtjes, die je voor je Irish Circles hebt uitgekozen, vind ik supermooi! Veel plezier met alles.
Groetjes van Ageeth

Lida zei

Gave stoffen heb je gekozen en wat is je kompas mooi geworden! Veel plezier met je steekjes, groetjes
Lida

Marijke zei

Mooi kompas vind ook je witte achtergrond erg mooi!
fijne dag,
groetjes van Marijke

Hermie zei

Heerlijk Nardy, weer aan iets nieuws beginnen. De stofjes zijn super mooi

Guusje, zei

Wat leuk dat je de Irish cirkels gaat maken. Die vind ik zo mooi, je begin ziet er prachtig uit en wat is je mysterieblok mooi.