vrijdag 11 november 2011

Wat gaan we nu doen?

Wat we nu gaan doen?? Nou voorlopig helemaal niets! Soms moet je jezelf vermanend toespreken! Zo ook vandaag. Deze week weer druk geweest met de studie en daar moet ik me ook mee bezig houden. Morgen ga ik weer naar Utrecht voor de bijna laatste les. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch? Zo is het natuurlijk ook wel met quilten.

Het laatste deeltje van de Christmas fun viel begin deze week op de mat en aangezien ik de twee sterren al klaar had, was dit deeltje snel af. De deeltjes kunnen aan elkaar gezet worden. Er komen nog twee randen om heen. Dat moet lukken voor kerst toch? En over een goede voorbereiding gesproken, wat gaan we dan doen?

Natuurlijk hebben we Dear Jane en Phebe nog. Het middenstuk van Phebe is bijna klaar, maar dat laat ik een andere keer zien. Dan liggen er ontzettend leuke appeltjes te wachten om aan elkaar gezet te worden en een setje templates van Marti Michell om leuke hexagonnetjes mee te maken. Voorlopig moet het nog in mijn gedachten blijven, want eerst moet de studie afgerond zijn.
Het blijft gewoon leuk om er naar te kijken en ermee bezig te zijn. Met mijn moeder heb ik afgesproken vanaf januari te starten om samen een quilt te maken, nou ideeën moet je dan wel hebben toch?
Nou nog 1 dingetje... Deze week kreeg ik een erg leuk bloemetje, op een schoteltje! Helemaal in de stijl van het kannetje dat ik eens van mijn oma kreeg, staat leuk bij elkaar! Ik vind het erg leuk om iets van een servies te hebben waar een verhaal aan zit. Zo kreeg mijn oma dit kannetje van haar moeder (mijn overgrootmoeder) omdat ze geholpen had bij een bevalling in de buurt. En omdat ik nu een mooie kast heb waar dit serviesgoed prachtig in staat, kreeg ik het!
Er staat ook nog een deel van het glasservies in van mijn schoonmoeder, prachtig. Dat laat ik de volgende keer zien, goed?
Fijn weekend alvast, groetjes Nardy

4 opmerkingen:

Lida zei

Natuurlijk, wat zouden we beginnen zonder plannen!! Je moet tenslotte stof inslaan en een patroon uitkiezen, lijkt mij heel gezellig dat je dit samen met je moeder gaat doen! Sterkte met de laatste loodjes van je studie, we horen wel wanneer we een examenfeestje hebben!
Dat bloemstukje is echt beeldschoon! Lief kannetje! Groetjes
Lida

Birgitte aka Bietje zei

Wat een leuk idee om met je moeder samen een quilt te maken. Mijn moeder handwerkt eigenlijk niet meer. Ze haal alleen af en toe haar naaimachine te voorschijn. Gelukkig is ze wel een grote vraagbaak voor allerlei technieken. Maar ze heeft intussen heel veel andere (tijdrovende) hobbies gekregen.

Ria zei

Hallo Nardy, Ik kwam toevallig even langs en zag dat jij ook met de Dear Jane bezig bent. Leuke blokken heb je gemaakt. Je blog ziet er ook leuk uit. Nou ik kom nog wel een keer weer kijken. Bv de 5e van de maand.
Groetjes Ria

Carmen zei

Hoi Narcy. Ik vind je "Papa Noel" van Lynette ontzettend leuk. Veel succes met je studie.