donderdag 26 februari 2015

Bezig met van alles en nog wat...

Soms ben je bezig met van alles en nog wat, gewoon omdat je juist daar zin aan hebt! Zo zat ik in een borduurboek te bladeren en zag dit patroontje van een huisje, gewoon mooi. En voor je het weet is heb je het geborduurd op een stukje linnen dat er nog lag. Wat ik er van ga maken dat weet ik nog niet. Proberen om er een open randje langs te maken en dan is het net een schilderijtje. Geborduurd met het mooie handgeverfde verloopgaren van Gentle Art.


Ineens bedacht ik mij dat ik vorig jaar notabene op de handwerkbeurs twee van die leuke hengsels had gekocht, om er een tasje van te maken! Leuk om daar een borduurtje in te verwerken. Maar de oudroze kleur van het eerder geborduurde huisje vond ik niet zo mooi bij de rode hengsels staan. Ik had ook nog mooi verloopgaren in de tinten rood, donkerblauw en zand; ooit eens gekocht voor.. nu! Eerst maar eens bijpassende stofjes gezocht voor het tasje en het borduren kan beginnen!


Het wordt een tasje voor breispulletjes, want kijk eens aan het breien! Vorige week fietste ik langs het Wolhuis en zag daar aangeplakt: Fair Isle workshop gegeven door Wieke. Dat lijkt me leuk! Even over nagedacht en me afgelopen zaterdag toch opgegeven.
 

Maar dan kan ik het niet nalaten om even met een klein lapje te oefenen. Een gebreide fair isle randjeslap? Het is in ieder geval ook erg leuk om te doen.

Maar goed dat ik vakantie heb! Fijne week nog!
Groetjes Nardy

5 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een schattig huisje. Dat wordt vast een superleuke tas! Succes met je brei-workshop!

Liefs, Ineke

Hermie zei

Hoe laat ga jij Nardy? Wij gaan om 12.30.
Leuk dat huisje, ik heb er een hartmodel speldenkussentje vanngemaakt. Ik heb het de borduurmachine laten doen.hihihi

KijkDaarIs zei

Wat leuk allemaal !!!
Heerlijk al die verschillende werkjes...;0)
Ben benieuwd hoe het tasje wordt !
Fijne dag !..;0))

Guusje, zei

Wat een leuke borduurtjes en wat zal dit een mooie tas worden. Leuk om naar de workshop te gaan je begin ziet er mooi uit.

Ans zei

Wat leuk allemaal! Ik heb vroegen ook in een winkel gewerkt die " het Wolhuis" heette. Dat waren hele fijne jaren!