woensdag 14 mei 2014

Borduren en opdracht

De laatste tijd lukte het mij niet om te borduren. Ik kon me gewoon niet concentreren, gelukkig gaat dit nu beter. En toch bleef het lastig om de kleine steekjes te zien en moest ik regelmatig iets uithalen en ja, dan laat je het vanzelf wel liggen.
Nu heb ik voor Moederdag een loeplamp gekregen, met goed licht erin op twee standen. En nu gaat het borduren weer prima! Het is wel even wennen, maar werkt perfect. Ik ben begonnen aan een inhaalslag met de 'randjes per week' rol. Even een foto:


De creme kleur moet ik nog bijwerken, want ik wil eerst graag bij zijn.
Hebben jullie de mooi SAL al gezien bij Blackbirds Designs? Een erg leuk patroon, gewoon te downloaden. Ik heb het patroontje geprint en het bijbehorende garen van Sampler Threads maandag besteld bij Stitchers Inn en kijk, vandaag bij de post! Erg leuk verpakt, gewoon een cadeautje! Als het lukt wil ik zaterdag aan dit leuke winkeltje een bezoekje brengen.


En dan een opdracht? Ja, maar wel eentje voor mezelf hoor. Sinds een paar maanden volg ik een traject bij een revalidatie centrum, naar aanleiding van mijn ongeval vorig jaar. Het lukte mezelf niet er bovenop te komen en met behulp van deze therapie gaat het de goede kant op! En van mijn begeleider kreeg ik deze opdracht: maak iets voor je jezelf als inspiratiebron, om elke dag weer de juiste balans te vinden in de zaken die voor jou belangrijk zijn. Hang dit op een plek waar je het elke dag ziet en denk dan vooral aan je balans en aan jezelf.


Dat het iets met stof zou worden stond voor mij al direct vast. En ik heb het volgende bedacht: een dresden plate bloem met als middenpunt een yo-yo met een pareltje. Het hart als middenpunt ben ik zelf en de blaadjes van de bloem zijn de dingen die voor mij belangrijk zijn. Als je goed kijkt zie je op de eerste foto dat er op de blaadjes woordjes geborduurd staan. Dit zijn de dingen die voor in balans moeten zijn. 


Het werkje ben ik nu aan het doorquilten. Het is niet groot en kan daarom straks prima in de keuken hangen. Ik ben er erg tevreden over en weet dat ik weer een WIM project er bij heb: een dresden plate quilt!! Fijne dag nog, groetjes Nardy 

8 opmerkingen:

Elizabeth zei

Wat een prachtig 'inspiratie' werkstuk, en het past ook helemaal bij je hobby.
Ik gebruik ook een loupelamp bij het borduren van de randjes, alleen de lamp geeft al zo fijn zicht...
Ik hoop dat je weer opknapt, mede via de revalidatie! Gezondheid is een groot goed...

Groetjes, ELizabeth

Ineke zei

Je randjes zien er prima uit, fijn dat je nu met een loupe-lamp kan borduren.
Leuke Dresden Plate, vind dit een prachtig blok, goed gekozen!

Liefs, Ineke

Stitchers Inn zei

Super mooie de Dresden Plate. Gelukkig heb je al je pakketje en kun je aan de slag met het patroontje. Groetjes. Carmen

Floor zei

Dat heb je heel mooi bedacht. Leuk dat je dat in stof hebt uitgevoerd.
Eigenlijk is het net als een mandala, daar staat het middelpunt ook voor jezelf.
Mooi om daar straks vaak naar te kijken als je weer eens uit balans bent.

ria vogelzang zei

Wat geweldig goed om zo'n Dresden Plate voor jezelf te maken! Ik heb respect voor je, hoor!
Het is nogal wat om weer terug te komen waar je was voor het ongeval; niet makkelijk....
Leuk om ook de randjes te zien!
Lieve groet, Ria.

Guusje, zei

Wat zijn je randjes mooi. En wat een mooie pakketje heb je ontvangen van Carmen. Ik hoop dat je er morgen heen kunt ze heeft zoveel moois. Je dresdenplate quiltje vind ik mooi en erg bijzonder. Je zult hier veel inspiratie uit halen. Een mooie opdracht. Veel sterkte nog met je revalidatie dat is zeker niet makkelijk.

Hermie zei

Je had het al verteld van de dresden plate, hij is prachtig geworden en als het ook nog brengt wat er van wordt verwacht, gaat het helemaal goedkomen.
Sterkte hoor.

Vlijtige Handjes zei

Een prachtige dresdenplate. Hij gaat je helpen.......zeker weten. Succes met je traject en lief zijn voor jezelf hè. :-)
Groetjes Anita