zaterdag 17 november 2012

Een heerlijk dagje!

Gisteren ben ik samen met mijn moeder, tante en oma een dagje op pad geweest. Zo wilde ik graag eens naar Stegeman in Rouveen en naar 't Quiltpalace in Staphorst. Ook mijn tante, die erg leuke tasjes maakt van kraaltjes was direct voor! Oma, die nog familie heeft wonen in Nieuwleusen ging mee om oude herinneringen op te halen bij de familie daar.


Om half 10 zat iedereen bij me in de auto en kon de reis beginnen, want al met al ben je zo een uurtje onderweg. Na de koffie bij familie zijn we met z'n drieën verder gegaan. Eerst naar Stegeman, nou daar kijk je je ogen uit. Wat een stoffen! Ik heb er drie erg leuke stofjes meegenomen om te verwerken met borduurlinnen. En ook vier beugeletjes voor tasjes.


In de Simply Vintage no 2 staat een erg leuk patroon van een beugeltasje. Inmiddels is het patroon geknipt, nu nog de tekst vertalen, want Frans "is not my cup of tea!" Om maar in de vreemde talen te blijven.


Nadat we een heerlijk patatje gegeten hadden, kwamen we aan bij het Quiltpalace. Ook weer een prachtige winkel met heerlijk veel stofjes en helemaal mijn smaak! Deze vier stofjes heb ik uitgekozen voor ooit... Ook een rol freezerpapier, twee klosjes garen en een pakje naaldjes ging mee naar huis.


Nadat we oma weer opgehaald hadden, reden we richting huis.  Oma bij mij voorin vertelde alles over vroeger: waar ze gespeeld had, waar ze naar school liep, wie bij haar in de klas zat, dat meisje dat in het prachtige statige huis woonde, van een scheur in de rok tot op klompen naar de kerk... Oma had herinneringen opgehaald en genoten van een dagje uit en wij ook!
Fijn weekend, groetjes Nardy

12 opmerkingen:

AnitaS zei

Wat een leuk uitje voor jullie allemaal. En dan kom je ook nog met die mooie aankopen thuis.

Vlijtige Handjes zei

Oh wat heb je mooie stofjes gescoord. Ik ga eens neuzen op hun site.
Fijn weekend, groetjes Anita

Jeanneke zei

Wat een gezellig familiedagje hebben jullie gehad en jij mooie stofjes op de koop toe!
Fijn weekend,

Jeanneke.

Lida zei

Wat leuk een uitje met allemaal vrouwelijke familie! Dat was vooral voor je Oma genieten, maar jij ben je schitterende buit ook goed uit dit bijzondere dagje gekomen! Groetjes
Lida

Conny's-blog zei

Zie het al een gezellige dag geweest voor iedereen en leuke stofjes heb je gescoord zeg.............gr.Conny

Ria zei

Wat hebben jullie genoten zeg. Wel erg leuk om dit te lezen en daar dan ook gezichten bij te kunnen vormen. Leuke stofjes ben je weer rijker. Fijn weekend,
Ria

Hermie zei

Wat een heerlijk dagje, in gedachten zie ik je daar lekker snuffelen met je ma, ik ken Stegeman en ook Quiltpalace. Erg mooie winkels.Schitterende dingen heb je gekocht.

Hubertine zei

Klinkt als een fantastisch dagje! En je stofjes zijn prachtig!

Guusje, zei

Dat is een geweldig dagje uit geweest. Je hebt ook mooie aankopen gedaan.

Phebe and Jane zei

Wat een heerlijk uitje. Die 2 winkels zijn zeker de moeite waard, vind ik.
Groetjes,
Marian

Monica zei

Ja, wat zal dat gezellig zijn geweest met je oma, moeder en tante op stap. leuk als oma zo kan genieten van 'vroeger'. Succes met je mooie aanwinsten

mery,s maaksels zei

wat een mooie stofjes ,ik weet nu waar ik zijn moet in staphorst ,ben ook pas met quilten begonnen maar bij ons in het dorp is maar een stoffen winkel en die heeft ook nog geen quilt stoffen die van jou zijn echt mooi gr mery