vrijdag 25 mei 2012

De eerste blokken van Civil War Journals Quilt

Deze week ben ik begonnen aan de Civil War Journals Quilt, die als BOM uitgegeven wordt door Den Haan en Wagenmakers. Ik vind het zo leuk om elke maand een blok te ontvangen, dan heb je geen druk dacht ik... Het begon met het tweede blok, want in patroon deel 1 zat een fout en was nog niet opnieuw binnen. Vol goede moed pak ik de beschrijving en lees: make 8 of them.


Poeh, 8 van deze blokken. Ik denk dat het saai gaat worden om die allemaal te maken. Er zijn er nu 3 klaar. Het wordt wel mooi, dat moet ik eerlijk zeggen, want de stoffen zijn prachtig, kijk hier maar voor de serie, de stoffen zijn van Judie Rothermel en dat vind ik altijd prachtige stoffen.


Ook aan maand 1 ben ik ondertussen begonnen, bijna 1 blok klaar. Maar ook hier moeten er 8 van gemaakt worden. Oh, als deze hele quilt zo doorgaat, zie ik er wel een beetje tegenop. Maar niets moet toch? Misschien maak ik er wel minder en zet er af toe een ander randje tussen.


Met moederdag had ik deze prachtige stofjes gekregen en ondertussen is het bestelde boek ook binnen. Deze stofjes ga ik gebruiken voor een quilt uit dit boek. Maar eerst moet de quilt van de quiltcursus af, die ben ik nu aan het doorquilten. Maar het is zo warm om met een quilt op schoot te zitten. Nou, het werk voor vandaag is al klaar, want ik ben vanmorgen vroeg opgestaan. De tweede was wappert al aan de lijn, dus ik kan heerlijk gaan zitten patchen vandaag. Fijne dag! Groetjes Nardy 

12 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Ohh jee, benieuwd welke quilt uit dit boek je gaat maken, ik heb het ook en blader er elke dag even in...

Madammeke Ongeduld zei

heerlijk om naar je mooie stofjes te kijken en je boek ook je reeds gemaakte blokken vind ik prachtig

jokiedebeer zei

Hij is prachtig

groetjes joke

Pauline zei

Heel veel succes met deze quilt, schrik niet terug voor de herhaling van de blokken, de quilt wordt echt een beauty!
Groetjes, Pauline

Quilting Moesje zei

Mijn tweede was zit nog in de machine ;o)
Maar het is inderdaad heerlijk buiten !
Mooie stofjes inderdaad ... net wat je schrijft over (aantal) de blokken... niets moet , maar het helpt wel om gewoon van het blok en natuurlijk de stofjes te genieten ... en niet (zovaak) te tellen :o)
Groetjes,
Simone

Ageeth Dorsman zei

Oh, dat is zeker veel, 8 blokken tel-
kens. Maar wat een prachtige stofjes!
En het andere stapeltje is ook al zo
mooi! En inderdaad, lekker in je eigen
tempo en ooit komt het wel af. Ik ben
ook zo nu en dan aan het handquilten,
maar met dit weer is het echt niet te
doen...
Groetjes van Ageeth

petrashandwerken ..steekje voor steekje zei

mooie stofjes.. veel knutselplezier!

Lida zei

Wat jammer dat je daar zo tegen op ziet, maar ja dat is nu eenmaal vaak dat er meerdere blokken hetzelfde moeten worden gemaakt! Gewoon doorzetten dan heb je straks een prachtige quilt!
Gave lapjes en geweldig boek, groetjes
Lida

Guusje, zei

Dit wordt weer een prachtige quilt met erg mooie stoffen, even doorzetten en je hebt de blokken af, ik worstel me door de 80 van Phebe heen. Mooi boek is dit trouwens, net als de stoffen. Ben benieuwd welke je gaat maken.

Phebe and Jane zei

Ja, ik herken je probleem precies. Ik heb ook een keer meegedaan aan zo'n BOM en toen moest ik ook elke maand dezelfde blokken maken. Best wel saai. Maar als het eindresultaat mooi is, vergoedt dat veel.
Groetjes,
Marian

Hermie zei

mooie stofjes en de blokjes zijn ook leuk. Ik heb van die blojes voor een hele quilt allemaal dezelfde gemaakt,maar anders in patroon gelegd. Niets moet,maar je krijgt wel een mooi resultaat als je door zet.

Lynn zei

Dear Nardy,
Your blocks and your blog are beautiful. ~~Lynn