woensdag 11 januari 2012

Het eerste deel zit erop!

Afgelopen zaterdag heb ik het eerste (proef)examen gehad. Dat zit erop! Op naar volgende week dinsdag: het echte NIMA examen. Ik kreeg een paar vragen wat het is voor studie. NIMA staat voor Nederlands Instituut voor Marketing. Eén van de dingen die ik erg interessant vind, is hoe een consument over gaat tot de aanschaf van iets. Bijvoorbeeld we zien een advertentie, die gaan we lezen, je geloofd het, je herinnert je en gaat tot de aankoop over.

Nu als voorbeeld: we zien bij een webshop: er zijn nieuwe stoffen binnen; dat artikeltje lezen we, stofjes jammie! Oh, nieuwe stofjes, natuurlijk geloven we dat deze heel mooi zijn. Op het moment dat we een huisje gaan maken, herinneren we de advertentie met de prachtige nieuwe stofjes. Volgens mij hebben we nieuwe stofjes nodig, of niet? Juist, we gaan tot aankoop over!
Eerder nooit over zoiets nagedacht, maar het maakt mij bewuster voor reclame en advertenties!
Vanmorgen ook nog weer een huisje gemaakt, no 2:

Leuk werkje, maar soms wel een gepriegel. Allemaal een fijne dag, groetjes Nardy

11 opmerkingen:

Noa zei

Weer een mooi huisje erbij

Marion zei

Leuk huisje! Ik heb het zelf het NIMA examen ongeveer 20 jaar geleden afgelegd (poeh, als ik dat schrijf, word ik me weer bewust dat dat alweer een hele tijd geleden was....). Ik weet dat velen dat destijds pittig vonden en dat maar een klein percentage slaagde. Dus daarom: heel veel succes!

Esther zei

Wat een leuk huisje en leuke stofjes, groetjes Esther.

Hubertine zei

Succes en je hebt er een top huisje bij!

Guusje, zei

O wat een leuk huisje en wat een leuke opleiding ben je aan het volgen. Heb ik ook aan gesnuffeld maar besloten om niet te doen. Je huisje een plaatje.

Anje zei

Je huisje is een schatje. En jaahaa... oh die reclame. Moet bekennen dat ik veelal m'n eigen aankoop plan trek, maar je weet maar nooit hoe je toch beïnvloed wordt..... spannende studie.
Huisjesgroetjes Anje.

Lida zei

Weet je advertenties en reclames kunnen mensen tot kopen bewegen, maar sommigen wekken zelfs afkeer op van een bepaald product, ik schrap momenteel alle dingen die met leugens worden gepromoot, daar ben ik dus allergisch voor! Voorbeeld, die man die bij Mc Donald is en dan door de telefoon zegt dat hij een kerstboom aan het kopen is, dat is dus genoeg voor mij om alle Macs te vermijden! Maar ik wens jou succes met je studie en examen ! Groetjes
Lida

mieke zei

Een leuk huisje.
Succes met de studie.

KijkDaarIs zei

weet je...in Zutphen....haha nee hoor grapje...
veel succes met je studie ..en je huisje is mooi geworden..
Fijne dag

Phebe and Jane zei

Mooi huisje, en succes met je examen.
Groetjes,
Marian

katrien zei

Mooi huisje.
Succes met de studies.