woensdag 9 februari 2011

Phebe ...

Zoals ik zaterdag al verteld had, zijn wij (mijn moeder, mijn dochter en ik) bij Petra Prins geweest in Zutphen. Wat een heerlijk winkeltje toch. Uren kan je gewoon al kijken naar de stofjes en quilten die daar hangen. Bij Phebe stonden we gewoon te fluisteren, wat mooi!

Het patroon had ik besteld, dus dat lag klaar, maar welke stofjes kies je dan? Ik houd van kleuren, maar voor deze quilt wilde ik hele andere stofjes gebruiken, dan de stofjes die al in mijn kast liggen. Ik ben geweldig geholpen, want je weet gewoon niet waar je moet beginnen.

Nadat ik al een paar dagen naar de stofjes en patroon gekeken had, heb ik ze vanmiddag allemaal in de kamer uitgestald. Vanmorgen had ik een nieuw mandje gekocht, waarin ik alle stofjes kan doen. Net zoals bij Dear Jane. De twee mandjes staan naast elkaar en zullen waarschijnlijk de komende jaren wel blijven staan.Vanmiddag kon ik, doordat de kinderen heerlijk buiten hebben gespeeld met dit heerlijke weer, een begin maken met het knippen van de berg en de vaas. De berg zit al op de stof. De vaas heb ik geknipt en heb ik voor de helft geappliceerd.


Ik zat heerlijk op de bank met het werkje op mijn schoot, toen ik merkte dat ook mijn broek met een kleine steekjes aan de achterkant vast zat! Tja, loshalen maar. Ik was net met het bovenste randje bezig en zo geconcentreerd, dat ik het niet gemerkt had!


De volgende keer toch maar aan m'n bureautje gaan zitten dan! Ik ga nog even verder, allemaal nog een fijne avond, groetjes!

16 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Prachtige stoffen heb je daar uitgezocht bij PP. wat is dat een leuke winkel he? het is wat je zegt, je weet niet waar te beginnen, ik heb de phebe ook liggen, vind hem te moeilijk, maar heel erg mooi.
Ik volg je vorderingen graag.

groetjes, Jeannet

Esther zei

Wat een leuke stofjes heb je uitgezocht. Het lijkt me een heel werk z'n mooie quilt. Groetjes Esther.

katrien zei

Prachtige stofjes heb je gekozen voor de phebe.Succes.

Roos zei

Wat een leuke stofjes hebben jullie uitgezocht.
Ik heb vaak een dienblaadje op schoot liggen als ik op de bank werk, je hebt alles bij de hand en ...je prikt niet in je broek LOL.
Groetjes Roos

Marijke zei

Wat leuk dat je ook aan de Phebe bent begonnen het patroon ligt hier ook maar.... moet nog eerst wat afmaken. En gelukkig heb ik niet van die mandjes met die mooie stoffen want anders...nee! eerst afmaken, hihi!
Kom je steekjes gauw weer bekijken!
groetjes Marijke

Elisabeth zei

Wat leuk.. en de stofjes zijn ook schitterend!

ria vogelzang zei

Prachtig, he?! Je hebt heel mooie stoffen uitgezocht; en dat kan gelukkig heel goed bij Petra Prins.
Ergens wel komisch dat je jezelf eraan vast hebt genaaid, want je zit er de komende jaren inderdaad aan vast......... ;))
Maar wel met een heerlijk gevoel!
Geniet ze!

Lydia zei

Tjonge, wat een mooi project ben je begonnen zeg. Daar zal wel een hoop tijd in gaan zitten, leuk hoor. Misschien heb je dit al gezien, maar ik kwam op een andere site ook hele gave quiltstukken tegen: http://ayumills.blogspot.com/2011/02/tokyo-quilt-festival.html Misschien vind je het leuk om te kijken. Succes met je eigen kleedje. Groetjes Lydia

Anoniem zei

Wauw, wat een uitdaging! Kanp dat je eraan gaat beginnen. Ik heb het patroon al op meerdere blogs voorbij zien komen, het is echt heel bijzonder. Succes ermee

Mascha zei

Je hebt mooie stofjes uitgezocht voor je Phebe.
Succes met dit nieuwe project.
Groetjes Mascha

Lida zei

Oh, Maud wat een mooie stofjes heb je uitgekozen! En je schiet lekker op zeg, ja dat is mij dus ook wel eens gebeurt, iets vastnaaien aan mijn kleding! Maar het gaat beter aan een tafel dus goed idee! Veel plezier, groetjes
Lida

Margreet zei

Hoi Maud, Ik heb vandaag iets voor je op mijn blog gezet, kijk je even als je tijd hebt? Groetjes, Margreet

Guusje, zei

Wat geweldig dat je ook voor Phebe bent gevallen. Ik vind hem ook zo mooi. Je hebt prachtige stoffen uitgekozen. Geweldig gewoon.

Terray zei

Hoi Maud, via Margreet kom ik even bij je kijken en ik zie dat je ontzettend mooie dingen maakt zeg!!
Ik kom vast nog wel een keertje bij je kijken.
Groetjes
Tertia

creanja zei

hoi maud, t"lijkt me een hoop werk, het is niet mijn ding, maar je weet nooit waarmee je nog is besmet raakt! het is erg mooi! maar ik mis geduld! veel plezier met het kleed groetjes anja

Maaike zei

wat een indrukwekkend project Maud! De stofjes zien er prachtig uit, ook die je zaterdag op de beurs gevonden hebt. Ik was er ook en heb m'n eerste quiltset gekocht, inclusief mat, liniaal en rolmes. Spannend!
Fijne week, liefs van Maaike