woensdag 12 december 2012

Sleutelhangers, vilt en borduurwerkjes

De laatste weken is er weinig tijd om te quilten. Door de sinterklaasdrukte en nu de weken voor Kerst is altijd wel iets. Helpen op school of het maken van de jaarlijkse kersttraktatie van mijn moeder.
Zoals elk jaar geeft ze de dames van de wandelclub een zelfgemaakt aardigheidje op de laatste wandeldag voor de kerstdagen.


Dit jaar zijn het sleutelhangers geworden. Samen zijn we bezig geweest met stofjes snijden, lintjes knippen, kantjes uitzoeken. Over kantjes gesproken. Een grote bak met allerlei mooi kant kwam uit de kofferbak. Prachtig! Daar laat ik jullie een volgende keer wat van zien.
Na een avondje naaien, volgde een avond knopen aanzetten, vullen en dichtnaaien. Het resultaat mag er zijn, bijna 40 sleutelhangers liggen klaar om uitgedeeld te worden:


Mijn moeder heeft altijd kleine werkjes mee als ze hier oppast. (Daar begint ze pas mee als de strijk weg is, lief hè?). Zo zijn er de laatste weken werkjes van vilt gemaakt. Leuke hartjes en soort speldenkussentjes met gehaakte randjes.


Ook leuk is dit geborduurde speldenkussentje en het naaldenmapje, gemaakt voor een tante.


Al met al toch wel creatief geweest de laatste weken. Jullie houden de gebreidde kerstballen en de bak met kantjes nog tegoed! Fijne dag, groetjes Nardy

9 opmerkingen:

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Ja zo zijn moeders hè als ze komen oppassen. Eerst het zure, dan het zoet. Dat is nou eenmaal zo. Heerlijk dat je moeder zo actief is trouwens.
Hele mooi cadeautjes en ontzettend lief!!!

veel plezier nog

groetjes

Wietske

Hubertine zei

Heerlijk zo'n moeder! En wat een schattige projectjes allemaal!

Quilting Moesje zei

Wat zijn jullie gezellig en leuk bezig ! :o))
Mooi hoor de sleutelhangerkado'tjes :o)

Veel plezier en succes bij alle winterse/kerst bezigheden.
Groetjes,
Simone

Hermie zei

wat een schattige sleutelhangers, het kant lijkt van trouwjurken,als ik het goed zie tenminste.Ik heb daar ook nog wat van liggen voor mijn kantjesquilt'
Je hebt nog een kerstbal tegoed van mij, maar die bewaar ik wel voor je.

AnitaS zei

Mooie sleutelhangers. En de andere cadeautjes zijn ook zo leuk.

Unknown zei

Wat een beeldige dingen heb je gemaakt en wat een lieve Moeder ach zo zijn moeders he

Liefs Nellie

Lida zei

Zo moeder zo dochter, dat is duidelijk, ziet er allemaal geweldig uit! Groetjes
Lida

Guusje, zei

O wat is dit allemaal mooi en wat zijn het er veel geworden mooi hoor,

Aggie zei

Hello, I was just passing by net websites Hello,
I was looking at the pages on the internet, when I came across your blog. I watched it with interest and I wanted to tell you that your things are amazing. I love to watch things in which a man puts a lot of work and all his heart. I wish you a lot of new ideas and their performacne

Welcome to my blog http://szydelkoagusi.blogspot.com/

Best regards